Boekbespreking met ds. Johan Dorst

“Gaat hij nog door?”: omdat ds.Dorst dit jaar met emeritaat ging was dat de vraag. Zijn boekbesprekingen zijn intussen al  veel jaren een belangrijk onderdeel van ons activiteitenplan, dus we waren blij, en we denken velen met ons, toen hij ons liet weten dat hij weer wil komen, iets vroeger in het seizoen en op donderdag- i.p.v. dinsdagavond. 
Hier volgt zijn korte toelichting op de boeken die hij wil gaan bespreken:    
Twee boeken, totaal verschillend en toch met heel veel raakvlakken. In beide boeken zijn twee vrienden op zoek naar een wereld die niet bestaat, maar ieder op zijn totaal eigen manier en bijna niet samen. Eenzaamheid speelt in beide boeken een grote rol. Het ene boek speelt in Nederland het andere in Italië, beide in een afgelegen deel van het land.

Het eerste boek is reeds besproken:  “De heilige Rita” van Tommy Wieringa.


Het tweede boek dat besproken zal worden is
“De acht bergen” van Paolo Cognetti, vertaald uit het Italiaans
.
Een boek vol heimwee. Twee jongens uit totaal verschillende werelden, de een uit de grote stad en de ander uit een verdwijnend bergdorpje, die door het lot hun levens met elkaar verbinden.
Beide kunnen en willen niet meedoen aan de hectiek van het ‘gewone’ leven’ en zijn alleen en soms samen op zoek naar geluk. Beide in de bergen, maar de een vlak bij huis en de ander ver weg in Azië.
Toch valt hun leven steeds weer samen, maar uiteindelijk niet.


Plaats: Serre
Datum: donderdag 15 november 2018
Tijd: 20.00 uur

protestantse gemeente te groesbeek