protestantse gemeente te groesbeek
volg ons op
facebook
Leg geloof vast

De gezamenlijk foto-actie ‘Leg geloof vast ….’ van de Parochie Cosmas en Damianus en de Protestantse Gemeente uit Groesbeek was afgelopen zomer een succes.  Bijna zeventig foto’s werden ingestuurd. Ze kwamen van over de hele wereld: van Bali tot Brugge, van Kevelaer tot Kroatië. Prachtige foto’s met mooie verhalen.
De jury heeft als winnende foto gekozen voor een beeld waarop de betekenis van geloof op creatieve wijze is vastgelegd: zaai in geloof en de goede  vruchten vermenigvuldigen zich. De prijs: een dubbel gezegende lunchbon, gaat naar Irma van de Scheur. Zij stuurde een foto in uit haar eigen moestuin van een aardappelplant die ze zelf gepoot heeft en inmiddels volop vruchten draagt.

Het was voor de jury moeilijk kiezen. Een paar foto's willen ze daarom eervol vermelden:  het boeddhistisch heiligdom op Java van Hilda Wijers-Vissers, de verlichte kerk in Frankrijk van Susan, het heilige moment in een klooster op Bali ingestuurd door Paulien van de Werf, het licht op de kerk in Portugal van Michaël van Hoogstraaten, handreikingen ook al ben je soms gebonden van Yvonne Kuyltjes en een kaarsje aansteken van Ida Furer-Kosman.
Op de Facebookpagina’s van ‘Parochie Groesbeek’ en van ‘Predikante Janneke Ruijs’ zijn alle ingestuurde foto’s te bekijken.
  
Foto: Martin van Ewijk.
Links op de foto pastor Isabel van Baal, rechts predikante Janneke Ruijs en in het midden de winnares Irma van de Scheur.