Samen eten en film, dinsdagavond 26 februari


Filmavonden in de Serre met vooraf samen eten

Dit seizoen vertonen we 2 films, waarvan de eerste al achter de rug is. De tweede film is: Paul dans sa vie. Een  Franse film die ons uitnodigt voor kijkplezier en de gelegenheid om na te praten.  We beginnen om 18.00 met eten en starten met de film om 19.00 uur; er is altijd een pauze en we proberen rond 19.30/19.45 af te ronden. 
Voor  het eten en de film vragen we 6,- . U kunt  ook alleen voor de film komen, dat kost dan 3,50.


2e Film:  Paul dans  sa vie
Op de uiterste westkaap van Normandie, Cap de la Hague, leeft de 75-jarige Paul Bedel al zijn leven lang als boer, samen met zijn twee zussen die net als hij ongetrouwd zijn. Paul is zo krom als de bomen in het heuvelige land waar de zee wild omheen spoelt. Hij trekt in de ochtendnevel zijn karretje voort, met op de verre achtergrond de nucleaire centrale die veertig jaar geleden de streek voorgoed veranderde. Boeren verlieten de landbouw om er te gaan werken, maar Paul en zijn zussen bleven zaaien, maaien en cider maken zoals ze dat altijd al hadden gedaan. Nooit ging hij mee met de modernisatie, liever sleutelt hij eindeloos aan zijn haperende machinepark: een hooibalenmaker uit 1956, een maaimachine uit 1945 en een roestige dorsmachine uit 1937. Toch komt ook voor Paul eens het moment om te stoppen...
Dit hartveroverende portret trok volle zalen in Frankrijk. De grappige, wijze en eigenwijze Paul groeide door de film uit tot landelijke bekendheid en hij werd afgelopen zomer zelfs door president Sarkozy uitgenodigd.
 
Plaats:     Serre
Datum:    dinsdag 26 februari
Tijd :       18.00 samen eten      19.00  aanvang filmprotestantse gemeente te groesbeek