Samen eten en film

Filmavonden in de Serre met vooraf samen eten

Dit seizoen vertonen we 2 films: Paul dans  sa vie en Il y a longtemps que  je t’aime. Twee Franse films  die ons uitnodigen voor kijkplezier en de gelegenheid om na te praten.  We beginnen om 18.00 met eten en starten met de film om 19.00 uur; er is altijd een pauze en we proberen rond 19.30/19.45 af te ronden.  Dit jaar is er 1 film in het najaar en 1 in het voorjaar, omdat  de 2 boekbesprekingen die we normaal  in januari-februari hebben naar voren gehaald zijn in verband met de planning van  dominee Dorst die deze boekbesprekingen verzorgt.
Voor  het eten en de film vragen we € 6,- . U kunt  ook alleen voor de film komen, dat kost dan € 3,50.

1e Film: Il y a longtemps que je t’aime
De film gaat over 2 zussen, Juliette en Lea, en hun voorzichtige toenadering tot elkaar. Over onvoorwaardelijke familieliefde in een tijd waarin families al lang niet meer de conventionele samenstelling hebben. En het gaat ook over de verschillende manieren waarop mensen zichzelf gevangen kunnen houden. Zonder al te veel dramatische verwikkelingen- dat is ook niet nodig met zulke fantastische actrices- tekent de regisseur Claudel voor ons uit hoe Juliette aarzelend en tastend weer haar plek in het leven probeert te vinden. Sober, trefzeker en genuanceerd, met soms onverwacht ontroerende momenten, en soms onverwacht scherpe uitvallen. Een verhaal dat ongetwijfeld is gekleurd door Claudels persoonlijke ervaringen uit de tijd dat hij les gaf aan gevangenen.

Plaats    : Serre
Datum   :  Dinsdag 25 september
Tijd        : 18.00 uur eten   19.00 uur aanvang film

2e Film:  Paul dans  sa vie
Op de uiterste westkaap van Normandie, Cap de la Hague, leeft de 75-jarige Paul Bedel al zijn leven lang als boer, samen met zijn twee zussen die net als hij ongetrouwd zijn. Paul is zo krom als de bomen in het heuvelige land waar de zee wild omheen spoelt. Hij trekt in de ochtendnevel zijn karretje voort, met op de verre achtergrond de nucleaire centrale die veertig jaar geleden de streek voorgoed veranderde. Boeren verlieten de landbouw om er te gaan werken, maar Paul en zijn zussen bleven zaaien, maaien en cider maken zoals ze dat altijd al hadden gedaan. Nooit ging hij mee met de modernisatie, liever sleutelt hij eindeloos aan zijn haperende machinepark: een hooibalenmaker uit 1956, een maaimachine uit 1945 en een roestige dorsmachine uit 1937. Toch komt ook voor Paul eens het moment om te stoppen...
Dit hartveroverende portret trok volle zalen in Frankrijk. De grappige, wijze en eigenwijze Paul groeide door de film uit tot landelijke bekendheid en hij werd afgelopen zomer zelfs door president Sarkozy uitgenodigd.
 
Plaats:     Serre
Datum:    Dinsdag 29 Januari 2019
Tijd :       18.00 samen eten      19.00  aanvang filmprotestantse gemeente te groesbeek