Samen eten en film

Dit seizoen draaien we zoals gebruikelijk weer films waarbij we vooraf, voor degenen die dit willen, samen eten. We beginnen om 18.00 uur met eten tot 18.45 en zetten dan alles klaar voor de film. Net als vorige keren vragen we een bijdrage van € 3,50  voor het eten en € 2,50 voor de film.  U kunt uiteraard ook alleen de film komen bekijken. Na de film nemen we tijd om na te bespreken.

1e Film: de 100-jarige die uit het raam klom en verdween
Wanneer de 100-jarige Allan Karlsson besluit zijn laatste dagen niet in het bejaardentehuis te willen slijten, klimt hij uit het raam om te zien wat het leven hem nog te bieden heeft. De situaties waar hij vervolgens in verzeild raakt zijn zó bizar maar tegelijkertijd ook zó logisch, dat één ding al vrij snel duidelijk wordt: Allan is een heel bijzondere man. Dat hij dit altijd al is geweest, blijkt wanneer het verhaal een duik neemt in het verleden van de - dan nog jonge - Zweed, die dankzij een combinatie van grenzeloze eerlijkheid, onverschilligheid en charme van het ene avontuur in het andere duikelt.

Plaats: De Serre
Datum: dinsdag 26 september
Tijd:  18.00 uur samen eten, 19.00 uur start film
Opgeven bij  Pieter Peereboom 024-3978648,
email
peereboomtabak@hotmail.com <mailto:peereboomtabak@hotmail.com>
of Mirjam Veenstra 024-3976807,
email veenstramirjam@hotmail.com

2e Film: Entre les murs

De titel van de film, “tussen de muren”, is een voorbode van wat de kijker te wachten staat. Er worden enkel beelden getoond van de school: het klaslokaal, het schoolplein, de lerarenkamer, de schoolbibliotheek die dienst doet als vergaderlokaal. De schoolkinderen zitten in de bekende fase waarin ze ergens wel geïnteresseerd zijn in de dingen die ze op school leren, maar vaak meer bezig zijn hun leraar te testen, zich te onderscheiden van de rest van de groep, of simpelweg recalcitrant hun eigen gang gaan. François, die op vrij onorthodoxe wijze lesgeeft, lijkt aan de buitenkant goed om te kunnen gaan met de klas en weet tot ongeveer halverwege de film de orde redelijk goed te bewaren. Meerdere malen zie je echter ook ogenblikken waarop hij of andere docenten het helemaal gehad lijken te hebben.
Plaats :    De Serre
Datum :   dinsdag  17 oktober 2017
Tijd :       18.00 uur samen eten, 19.00 uur start film
Opgeven bij  Pieter Peereboom  tel 024-3978648,
email:
peereboomtabak@hotmail.com <mailto:peereboomtabak@hotmail.com>
of Mirjam Veenstra  tel 024-3976807,
email: veenstramirjam@hotmail.com

3e Film: Film/Documentaire in het voorjaar

Voorjaar 2018 hebben we een film/documentaire gepland over natuur en milieu. Een en ander zal nog uitgewerkt worden. Meer info zal t.z.t. in de Tov aangekondigd worden.

Plaats: De Serre
Geplande datum: dinsdag 10 april 2018
Tijd: 18.00 uur eten, 19.00 uur start film


protestantse gemeente te groesbeek