Luther tentoonstelling

Van 22 september 2017 tot 28 januari 2018 is er in het museum Catharijneconvent te Utrecht een tentoonstelling over Luther.
Het museum schrijft op de site: “O
p 31 oktober 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg hing, waarmee hij de grootste revolutie in de Europese kerkgeschiedenis ontketende. Museum Catharijneconvent sluit bij deze memorabele gebeurtenis aan met dé tentoonstelling over deze veelbesproken ‘man van het jaar’. Ontdek hoe het optreden van Martin Luther grote gevolgen had voor Nederland: in woord, beeld, en muziek.”
De tentoonstelling geeft een breed beeld van Luther: een man van de media (boekdrukkunst benut), van de Bijbel (vertaling in de volkstaal), van het beeld (werkte samen met Lucas Cranach), van de spot (spotprenten) en van de muziek (schreef kerkliederen).
volg ons op