Protestantse Kerk te Groesbeek:  in de zomermaanden ook geopend op woensdag- en vrijdagmiddag

Om dat te realiseren zijn veel vrijwilligers nodig.
I.v.m. de organisatie worden die nu al opgeroepen om zich aan te melden.

De Protestantse gemeente te Groesbeek is trots op het fraaie kerkgebouw aan de Kerkstraat. Diaken Ben Verdonk vertelt er enthousiast over: “Ons kerkgebouw is een schitterend monument in het bruisend hart van Groesbeek waarin het goed toeven is, niet alleen tijdens de zondagse dienst maar ook door de week! Dat willen we graag delen met mensen uit Groesbeek en de dorpen eromheen en ook met vakantiegangers die Groesbeek en de regio bezoeken.

In de periode van 1 mei tot en met september is de kerk, naast de zondagse viering, ook geopend op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00. Iedereen is dan vrij om binnen te lopen voor een moment van bezinning, meditatie of het aansteken van een kaars. Of om te ontmoeten, zomaar een praatje, of ‘even kijken.’

De geschiedenis van de eeuwenoude toren is bijzonder en er is een fantastisch verhaal over een steen van twee bij twee meter welke onder het middenschip van de kerk begraven ligt.”
“Steen?”
“Ja! Fascinerend en inspirerend, die steen.  Dat vertellen we dan.”

Tijdens de openingsuren kan het gebeuren dat er muziek is of dat een koor of muziekgroep repeteert of een regionale kunstenaar aanwezig is, misschien wel aan het werk en werk laat zien. Ook die kunnen zich aanmelden.
Er zijn veel vrijwilligers nodig om de openstelling te waarborgen.

Aanmelden vrijwilligers en informatie