Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek
Vanaf 21 juni t/m 13 september is de kerk van de Protestantse Gemeente in Groesbeek
open op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Ook op 23 juli tijdens de Groesbeekse Jaarmarkt en tijdens Monumenten Weekend op 14 en 15 september van 11.00 tot 16.00 uur.

Doel van de openstelling is om de inwoners van Groesbeek en de nabije regio én vakantiegangers de gelegenheid te geven om kennis te maken met de kerk en met zijn eeuwenoude toren. Ook met het kerkhof, dat waarschijnlijk de oudste tuin (oudste hof)  van Groesbeek is en waar sinds vorig jaar een smeedijzeren herinneringsboom is geplant.
De Protestantse Gemeente in Groesbeek zoekt steeds naar nieuwe vormen om het evangelie en ‘kerk zijn’ in deze tijd handen en voeten te geven en om nieuwe verbindingen tot stand te brengen. Deze zomer doen zij dat ook weer tijdens de zomerse kerkopenstelling. Vorig jaar was het de eerste keer en dat werd meteen een succes. Daarom dit jaar weer. Er zijn vrijwilligers die veel weten over de geschiedenis van de kerk en het kerkhof en er is ‘vertier.’ Er zijn gedurende die periode drie exposities, te weten op 21 en 28 juni exposeert de Nijmeegse kunstschilder Ron Claassen, vanaf 5 juli de Groesbeekse kunstenaar Ingrid Claessen en vanaf 2 augustus is er een foto expositie van de Groesbeekse fotograaf Jannie Schaapman. En de bezoekers worden bij iedere openstelling verrast door muziek.
Het muziekprogramma vindt u ook op deze site. De enthousiaste organisatie en alle mensen die hun medewerking verlenen aan de Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek hebben er zin in en zijn er klaar voor!

WelKOM in onze kerk!

Kijk hier naar een filmpje van omroep Berg en Dal over de zomeropenstelling