Film

Dit seizoen worden er drie films aangeboden; vanwege corona is “het eten vooraf” niet te plannen. Twee films in het najaar en een in het voorjaar. Het gemeenschappelijke thema is ouder worden en de snelle veranderingen in onze samenleving.

Vanwege de licentie vragen we € 2,50 toegang.

2e Film: The farewell party

Het is een Israëlische zwarte komedie  over euthanasie. Een groep vrienden bouwt in een bejaardenhuis een soort van doe-het-zelf euthanasie machine, met de bedoeling hun vriend die een terminale ziekte heeft, te helpen. Wanneer anderen hierover horen, beginnen steeds meer mensen om hun hulp te vragen, waardoor de vrienden voor een emotioneel dilemma  komen te staan. Op filmfestivals is de luchtige benadering van dit zware onderwerp en het knappe acteerwerk, een begrijpelijke publiekslieveling.

Plaats:           De Serre (of mogelijk in de kerk zelf in verband met corona maatregelen)
Datum:           dinsdag 27 oktober 2020
Tijd:               19.00 uur aanvang film

 

3e Film: I Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. I, Daniel Blake heeft in Cannes de Gouden Palm gewonnen en dat is meer dan terecht, zo schrijft de recensent.

Daniel Blake (gespeeld door de Britse komiek Dave Johns) probeert zich weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Een absurd doolhof voor iemand die nog nooit met computers gewerkt heeft. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen die in een zo mogelijk nog slechtere situatie verkeren.
Regisseur Ken Loach raakt een snaar met deze film door het verhaal met veel humor en warmte te brengen. Je gelooft in de personages omdat ze erg authentiek overkomen. Vooral de scènes bij de uitkeringsinstantie en de voedselbank maken indruk.

Plaats:           De Serre
Datum:           dinsdag 26 januari 2021
Tijd:               19.00 uur aanvang film

 

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Stuur ons een bericht en we helpen u graag.
Neem contact op